(ВІДЕО) Львів’янин, пробираючись до Молдови, зламав ногу. Врятувати його допоміг дзвінок на «гарячу лінію» прикордонників

НАЗАД
20 квiтня 2024 18:00

На Одещині прикордонники врятували «незаконного мандрівника».

На телефонну «гарячу лінію» ДПСУ вночі звернулася жінка та повідомила, що її колишній чоловік намагався у незаконний спосіб потрапити в Молдову, проте травмувався та потребує допомоги.

У ході розмови прикордонники з’ясували, що 59-річний львів’янин зателефонував колишній дружині та розповів, що під час спроби незаконно перетнути українсько-молдовський кордон він зламав ногу, не може рухатися, близько 4 годин знаходиться просто неба, змок та дуже змерз.

Отримавши координати місця знаходження чоловіка, прикордонники Подільського загону негайно відреагували. До пошуків залучили службового собаку, а також підняли квадрокоптер з тепловізійною камерою. Потерпілого прикордонники незабаром віднайшли неподалік села Новокрасне Роздільнянського району Одеської області, надали йому домедичну допомогу, доставили до підрозділу та викликали карету швидкої допомоги.

Чоловік розповів, що вказівки з навігації та поради як незаконно потрапити до Молдови отримував через один з телеграм-каналів. За такі онлайн-консультації він заплатив 4 000 доларів США.

Прикордонники притягнули чоловіка до адміністративної відповідальності, передбаченої ст. 202 КУпАП, наклали штраф у розмірі 1700 грн, а також склали адмінпротокол за ч.1 ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Справу скеровано до суду.

Вкотре закликаємо громадян не намагатися перетнути кордон у незаконний спосіб. Такі спроби можуть бути небезпечними не тільки для здоров’я, але й для життя.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси